Print offset

Printul offset utilizeaza sistemul CMYK, prelucrarea celor patru culori de baza necesare procesarii imaginii in tipar facandu-se pe baza principiului rasterizarii (halftoning).

Astfel, suprafata hartiei este acoperita partial de cercuri in cele patru culori de baza, acestea fiind suficient de mici si dese incat ochiul va media efectele suprafetei albe si a celei acoperite de cercuri, creand o imagine unitara.

Este bine de stiut ca din punct de vedere al cromaticii, imaginile sunt direct influentate de caracteristicile tipului de suport (grad de alb, suprafata lucioasa, mata sau metalizata, etc).

Cu cat un suport este mai absorbant, cu atat scade contrastul si luminozitatea imaginii tiparite. Printul este influentat si de culoarea hartiei sau cartonului folosit.

In afara cernelurilor clasice (CMYK, Pantone), exista culori cu proprietati deosebite (perlate, pentru medii neabsorbante sau termosensibile care reactioneaza la frecarea cu un corp metalic), cu ajutorul carora se pot realiza tiparituri speciale.

Printul offset se realizeaza pe mai multe tipuri de suport:

  • hartia offset: alba sau color, de diferite gramaje este utilizata de regula pentru foi cu antet, interioare brosuri, bilete; hartia de eticheta: este folosita de regula pentru etichete.

  • hartia dublu cretata si cartoane dublu cretate in variante mate, lucioase si simplu cretate, cu gramaje cuprinse intre 90 gr/mp si 350 gr/mp, sunt folosite pentru toata gama de tiparituri (cataloage, reviste, mape, pliante, brosuri).

  • hartii autocolante in variante lucioase, semilucioase, mate si metalizate, se utilizeaza pentru stickere, etichete autoadezive, etc. Se pot tipari imagini in policromie sau in culori speciale, dupa care se lacuiesc.

  • cartoanele speciale exista intr-o gama foarte mare de gramaje, culori si texturi. Pot fi tiparite in policromie si culori speciale, fiind utilizate in special in publicitate.

Printul offset este recomandat in general doar in cazul unor cantitati mari de printuri, de regula tiraje de minim 500-1000ex

Intra in contact cu noi!

Big or small, we’ve got a solution when you need it. Our advanced service and support tools provide step-by-stepinstructions without being put on hold or waiting in line.